top of page

Group

Public·133 members

(STRØM###) Norge mot Kina på nett 21.08.2023


nrk.no nrk.no 17. juni 2021 — 17. juni 2021 «Kina har aldri deltatt i eller støttet noen i nettangrep, og har alltid resolutt motarbeidet og slått ned på slik oppførsel. Vi er sterkt imot ...
Kunnskapsfornektelse som forhandlingsstrategiEU har for lengst lagt bort prinsippenigheten med kinesiske myndigheter om en investeringsavtale fra desember 2020. Når det gjelder frihandel, har ikke EU så mye som en plan om å starte forhandlinger: «There is no authorisation from the Council of the EU to negotiate a trade agreement with China. »I Hurdalsplattformen skriver regjeringen at Norge skal samarbeide med Kina langs en nordisk og europeisk linje.


Og vi står fast ved erklæringen. Selv etter diktaturets grusomme overgrep mot muslimske befolkningsgrupper. Selv etter bestrebelsene for å rive i filler relasjonene mellom nær en million barn i Tibet og deres foreldre. Selv etter regimets bunnløse løftebrudd om frihet og menneskerettigheter for Hongkongs befolkning. Selv etter trusler om krig mot Asias fremste demokrati, Taiwan.


Ubehagelighetene stopper imidlertid ikke der, ifølge Instefjord. – Dersom varen ikke faller i smak, eller ikke lever opp til forventningene og man ønsker å returnere den, risikerer man et skyhøyt portogebyr. Produktet kan i praksis komme fra hvor som helst i hele verden. Å sende en jerngryte til for eksempel Kina er en kostbar affære, sier han. Sjekkliste før Black Friday-handelen For å hjelpe forbrukere å være oppmerksomme på hvilke nettsteder som opererer fra utlandet publiserer Forbrukerrådet og Miljødirektoratet nå en liste over ofte besøkte nettbutikker som ved første øyekast ser norske ut, men som ikke er det. Ta forholdsregler før du bestiller på nettet.


Så langt har verken Stensdal eller Hiim gitt lyd fra seg om hva det er som motiverer Qin. Europas svake mannNår vi ikke lenger har en plass i Sikkerhetsrådet, hva gjør at et norgesbesøk prioriteres så høyt i Beijing? I mine øyne er svaret åpenbart: I Kinas jakt på å øke sin innflytelse i Europa er Norge identifisert som kontinentets svakeste punkt. Ingen annen europeisk nasjon har lagt fram en skriftlig erklæring der utviklingen i Kina under kommunistpartiets ledelse hylles med en formulering om at den mangler sidestykke i verdenshistorien («historic and unparalleled development»).


Men nå ser det ut til at forholdet mellom Tyskland og Kina kan være i ferd med å kjølne. I november stanset tyske myndigheter salget av en halvlederfabrikk til kinesiske eiere. Investeringen i Hamburg havn kan stå foran en omkamp fordi den vurderes definert som kritisk infrastruktur. Som Europas største økonomi var Tyskland en opplagt destinasjon for Qin.


– Vi er bekymret fordi de utenomeuropeiske nettbutikkene ikke forholder seg til de strenge reguleringene og kvalitetssystemene vi har i EU og i Norge. De ulovlige stoffene vi har funnet i våre produktkontroller er i beste fall allergifremkallende, og i verste fall kreftfremkallende, sier seksjonsleder i Miljødirektoratet, Mathieu Veulemans. Mathieu Veulemans, Miljødirektoratet. Foto: Fartein Rudjord Får importøransvar Det er ikke bare helseskade, lang leveringstid og ekstrautgifter du må være klar over når du først har mottatt varer fra land utenfor EU/EØS, sier Instefjord i Forbrukerrådet. Du mister nemlig forbrukerrettighetene dine samtidig som du i praksis får importøransvar.


Hvorfor får Norge besøk fra Beijing? DEBATT Det er åpenbart hvorfor Kinas utenriksminister Qin Gang besøker Tyskland og Frankrike denne uken, men hvorfor er Norge valgt som tredje og siste stoppested for Europa-turen? DEBATT: Norge er identifisert som Europas svakeste punkt i Kinas jakt på å øke sin innflytelse på kontinentet. Kinas utenriksminister Qin Gang er på en miniturné i Europa. På tirsdag besøkte han Tyskland, før han reiste videre til Frankrike. Fredag 12. mai kommer han til Norge, for samtaler med utenriksminister Anniken Huitfeldt. TysklandNoen av verdens kolosser, som Apple, velger nå å flytte deler av produksjonen ut av Kina. Men tyske giganter, som Volkswagen og BASF, planlegger å utvide sitt nærvær i Folkerepublikken. I fjor høst sørget kansler Olaf Scholz for at kinesiske Cosco fikk grønt lys for en investering i havna i Hamburg, til tross for omfattende kritikk.


Dette er kommunistpartiets våte drøm: En verden der Beijing kan etablere sitt hegemoni på bekostning av et splittet Vesten. Det bør bekymre alle at lederen for en nasjon som bygger på idealet om frihet, likhet og brorskap velger å ignorere avgrunnen mellom kommunistpartiets Kina og vestlige demokratier. Men titusenkronersspørsmålet er selvsagt hvorfor utenriksminister Qin har valgt Norge som tredje og siste stoppested på sin reise til Europa.


Advarer mot utenlandske nettbutikker med norsk drakt19. november, 2021Forbrukere risikerer både helse og ekstrakostnader når de handler fra nettbutikker de tror er norske, men som i realiteten opererer fra utlandet. Det er ikke bare norske nettbutikker som tjener på den nært forestående kjøpefesten Black Friday. En gullgruve for utenlandske nettbutikker kan imidlertid fort bli en fallgruve for norske forbrukere. Norsk tekst, logoer med norske flagg og ordet «norsk»-et-eller-annet i webadressen: Forbrukerrådet snakker ofte med frustrerte forbrukere som får skyhøye tollregninger, produkter som ikke lever opp til forventningene og upraktiske returneringsordninger etter å ha lagt elektronikk, klær, kjøkkenutstyr og annet i den digitale handlekurven de trodde var fra Norge. – Det er lett å la seg lure, sier Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.


Kap 7: 5G-sikkerhet: Norge mellom stormaktene av K Friis · 2022 — mobilnett kan misbrukes av Kina til spionasje eller sabotasje. teknologisk løsning på hvordan man kan beskytte seg mot digitale angrep fra de som


[…] Men disse ‘sterke mennene’, egentlig er de jo svake. De tør jo ikke utfordres av ytringsfrihet, frie valg, uavhengige domstoler eller frie fagforeninger. »Kina projiserer først og fremst sin makt gjennom internasjonal handel. Og makta rår, bare se til de hårreisende handelssanksjonene mot frihandelspartner Australia.


Advarer mot utenlandske nettbutikker med norsk drakt 19. nov. 2021 — Du mister nemlig forbrukerrettighetene dine samtidig som du i praksis får importøransvar. – Handler du i butikker utenfor EU/EØS, som Kina,


Men de lar seg neppe stanse av at Norge får inn et stikk eller to om arbeidstakeres rettigheter eller menneskerettigheter. For med håndteringen av EFTA-avtalen har regjeringen allerede demonstrert at ansvarliggjøring for avtalebrudd er utelukket. Huitfeldt som tåkefyrsteI forrige uke holdt utenriksminister Huitfeldt sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte. Der kom hun med følgende uttalelse: «Vi kan ikke godta en verden der makta rår og hvor store land gjør som de vil. […] Såkalte ‘sterke menn’, det finner vi i flere land som går i mer autoritær retning.


– Dette er en bevisst salgsmetode. Den spiller på tilliten og forventningene forbrukere har til norsk handelsstand, og til at butikken følger de krav som gjelder for produkter på det europeiske markedet, sier han. Om teksten i nettbutikken er full av feil er sjansen stor for at varen du er i ferd med å bestille også er det, sier Instefjord. Foto: John Trygve Tollefsen Hør Forbrukerrådets podkast “Life Hacks” om tematikken her: Helse- og miljøskadelige stoffer Miljødirektoratets kontroller viser videre at de utenomeuropeiske nettbutikkene i større grad selger forbudte produkter, som inneholder helse- og miljøskadelige stoffer, enn butikkene innenfor EU/EØS.


Denne gangen kan det være at et forsøk på brannslukking sto øverst på Folkerepublikkens agenda. FrankrikeOgså Frankrike, med EUs nest største BNP, er viktig av økonomiske grunner. Flaggskipet Airbus planlegger en betydelig økning av produksjonen i Kina. Men Frankrike er også viktig av en helt annen grunn: president Emmanuel Macron. I april var Macron på besøk hos Xi Jinping i Beijing. Der sa den franske presidenten at Europa ikke måtte bli USAs vasall, men ta sikte på å bli et tredje maktsentrum i verden.


– Handler du i butikker utenfor EU/EØS, som Kina, USA og Taiwan, er det ditt ansvar å sørge for å dokumentere at produktene tilfredsstiller europeiske krav om helse, miljø og sikkerhet. Om du videreselger eller gir bort varen står du som ansvarlig, sier Instefjord. Han viser til BEUC-rapporten fra februar 2020, der to av tre testede produkter kjøpt fra blant andre Amazon, AliExpress, eBay og Wish hadde alvorlige feil og mangler. Av syv testede røykvarslere, var det ingen som passerte testen – ikke én røykvarsler reagerte på karbonmonoksid, mens fire ikke reagerte på noe røyk i det hele tatt. – Når utenlandske nettbutikker med navn som norsk-fashionoutlet. com eller sandvika-storsenter. com faktisk ser norske ut er det ikke rart man blir overrasket når varen blir sendt fra Asia og man må betale tollavgift på produktet når det omsider dukker opp i posten, sier Instefjord.


Hvorfor er vi så redde for kinesiske Huawei? - Forskning.no 15. mars 2022 — Denne artikkelen er produsert og finansiert av Norsk Utenrikspolitisk Institutt - les mer. Det kinesiske telekomselskapet Huawei leverer


Men til tross for at EU har helt andre planer, gir ikke regjeringen opp sin frihandelsambisjon. Og Erna Solberg er med på laget. Norge har allerede en høyst relevant frihandelsavtale: EFTA-avtalen med Hongkong. Der partene forplikter seg til en demokratisk utvikling, med respekt for menneskerettigheter og andre verdier som er gjenkjennelige fra frie samfunn. Denne avtalen er nå spektakulært misligholdt fra Hongkong og Kinas side. Etter gjentatte henvendelser til norske myndigheter fra Hongkongkomiteen nekter departementet å følge opp. Norge har altså allerede en frihandelsavtale som er brutt av Beijing. Men ansvarliggjøring for det grove avtalebruddet er ikke på regjeringens agenda. Det er derimot en ny avtale med motparten som står bak avtalebruddet. Kinesiske myndigheter forsøker sikkert å få størst mulig innflytelse over en avtaletekst.


Kina - Wikipedia Kina tapte på denne tiden flere kriger mot europeere og naboland, Norge etablerte en utenriksstasjon i Beijing i 1919, og denne ble akkreditert


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page